Lichaams­behandelingen

Lichaamsbehandelingen
In mijn salon kan je naast gelaats- en cosmetische voetbehandelingen ook terecht voor behandelingen voor het lichaam. Zoals het ontharen van benen, armen, oksels en bikinilijn en voor massage van benen en rug, nek, schouders. Afhankelijk van eventuele klachten zal de massage hierop aangepast kunnen worden.
Ook bij de huidverbeterende massage van het gelaat wordt er voorafgaand een bindweefselmassage van de rug gegeven. Verdere uitleg hierover kunt u terug vinden onder het kopje specialistische behandelingen.

Huidverbeterende massage en de rugbehandeling
Bij de huidverbeterende massage in kuurverband, start ik met een zogeheten ‘segmentale’ behandeling op de rug. Een groot deel van het zenuwstelsel en eventuele bindweefselzones (spanningsgebieden) zijn namelijk op de rug aanwezig en staan in verbinding met de overige delen van het lichaam. Om een optimaal effect te verkrijgen van de gelaatsbehandeling is het daarom van groot belang dat eventuele spanningen en overprikkeling in het lichaam weggenomen/verminderd wordt.

Hoe werkt een bindweefselmassage:

In ons lichaam bevindt zich het centrale- (het brein en het ruggenmerg) en perifere zenuwstelsel (alles wat daarbuiten ligt). Daarin wordt er ook onderscheid gemaakt tussen de para-sympaticus en sympaticus.
De sympaticus is actief als je zelf actief bent en de para-sympaticus is actief als je in rust bent. Op het moment dat het lichaam in rust is, is het ontspannen en wordt de opbouw en herstel van het lichaam ge-activeerd.

Bij de huidverbeterende massage gaat het om opbouw van weefsel en nieuwe cellen (collageen en elastine) om  zo weer een betere, egalere en vollere huidstructuur te verkrijgen. Voor een optimaal resultaat is het dus van belang om de para-sympaticus te activeren, daarom mag deze massage dan ook nooit als pijnlijk ervaren worden, dit geeft namelijk weer spanning (stress) waardoor je een omgekeerde reactie krijgt van het lichaam.

Bindweefselzones
Bindweefselzones zijn delen op de rug die anders aanvoelen dan andere delen op de rug. Meestal betekend dit dat er delen zijn die ruwer aanvoelen en delen die juist weer zachter aanvoelen. Iedereen wordt geboren met het bekende ‘baby huidje’ deze is glad en zeer zacht van structuur.

Naarmate je ouder wordt hopen spanningen en stress zich op in het lichaam. Dit kan je voelen in je spieren maar ook op de huid. Omdat deze zones zich voornamelijk op de rug bevinden is het van belang deze als eerste te behandelen. Dat wat hier aanwezig is aan zogeheten ‘spanningsgebieden’ staat direct in verbinding met andere delen van het lichaam en dus ook het gelaat.

Voor een optimaal resultaat in het gelaat moet dus eerst de rug ‘ge-reset’ zijn anders is het ‘dweilen met de kraan open’. Denk bijvoorbeeld maar aan hoofdpijn door nek/schouderklachten. Je kan wel aspirines blijven slikken maar daarmee kom je er niet vanaf.

Adresgegevens

Welpenheuvel 13
5425 PL De Mortel
info@debeautyzolder.nl

06 – 412 56 458 (via whatsapp bereikbaar)

Openingstijden

Behandelingen alleen op afspraak.

Prijslijst

Download hier de meest recente prijslijst. PRIJSLIJST